Lillehammer Bryggeri

Lørdag 10. februar kl. 15.00

Blues med nordnorske tekster i Lillehammer Bryggeri.

Den nordnorske musikken med nordnorske tekster har tatt over radiostasjonene lokalt og nasjonalt. Musikken er enkel i uttrykket, men skjuler mange nyanser og rom. Historiene står i fokus, og gjenspeiles i antall vers. Ramsalte og levende historier om kjærlighet, dama som tømme hvitvinen i dass, og kjøre bilen min tel vrak m.m.

Jan Arild Sørnes er et kjent navn i musikklivet, i 2018 fyller han 50 år og han har 35 år på veien.

Etter hans deltakelse i TV2´s “Det store korslaget” i 2009 som kormedlem i Team Jørn Hoel har flere fått opp øynene for denne soulige raspete blues stemmen fra Finnmark.

Jan Arild ga ut plata «Twist» i 2008 som fikk gode anmeldelser i mange nordnorske aviser.

Tidsskriften BLUES NEWS ga han 9 av 10 poeng. Plata inneholder sju låter i rock- og blues-sjangeren. Låta “LOve and affection” fikk blant annet høy spillerotasjon på Radio Norge.

”Kave rundt” sammen med Vidar Busk, "Ta Mæ med” med Åge Aleksandersens gitarist Gunnar Pedersen. I løpet av en og halv uke var det ca 20 000 videovisninger på Facebook for låta ”Gje mæ en dobbel whisky”. Dette er noen av låtene som du finner på nye utgivelsen i 2018 til Jan Arild Sørnes.

Jan Arild's blå musikkinspirasjon kommer fra bl.a. Delbert McClinton, Ray Charles, Joe Cocker, Willie Dixon, John Hiatt og Muddy Waters.

Dette sier media og konsertsteder:

”Om det er et sunnhetstegn for bluesen er vel tvilsomt. Vi får tidlig nok, og tar turen ned på Fagers der Jan Arild Sørnes med sin pianist Olle Nyberg skal underholde. Sørnes og Nyberg spiller en veldig god mix av blues og soul. Både egne låter og velkjente coverlåter blir presentert på̊ en veldig bra måte. Duoen anbefales, og kan også fås med fullt band” - sitat fra Bluesnews v/Geir Norlid.

NRKs Radio Rock kalte Jan Arild Sørnes ”mannen med den råe bluesstemmen” under et intervju under åpningen av Notodden Bluesfestival fredag 31. Juli 2015.

”Jan Arild Sørnes er som å høre Delbert McClinton på̊ norsk” - sitat bookingansvarlig for Stopp Pressen i Oslo under J.A Sørnes sin konsert 2015.

Etter 35 år på veien i Norge og Sverige, inkludert Notodden Bluesfestival i 2015, fortsetter Jan Arild Sørnes med band nye konserter på østlandet og ellers i landet.

Foruten Sørnes sjøl har han med seg sitt Elektriske Band som består av:
Olle Nyberg – hammondorgel og piano,
Fra Sollerøn i Sverige, en av Sveriges mest brukte pianister innen blues og soul spilt med b.l.a  Delillos, Ulf Lundell, Bjørn Afzelius,Michael Wiehe, Sven Ingvars, Andrew Strong, Dr Hook b.l.a. Rt fyrverkeri av en pianist!!!

Axel Arnesen - el gitarer
Bosatt i Oslo er ekte Drammenser. Har spilt med b.l.a Jørn Hoel, Street Legal, JAZ band. Har vært Sørnes sin faste gitarist siden 1996 både på utgivelser og live.

Sigbjørn Thomassen - el gitarer
Sigbjørn Thomassen er en 26 år gammel gitarist fra Alta men bosatt i Oslo. Han er utdannet ved musikkonservatoriet i Tromsø og har de siste årene vært en markant musiker over hele Nord-Norge. Sigbjørn har bakgrunn fra band innenfor en rekke ulike sjangre,.

Finn Håkon Borgi - trommer og perkusjon
"Utflytta setesdøl som har bodd i Oslo siden starten på 2000-tallet. Har jobbet med flere norske og utenlandske artister og band innen roots-, country- og blues-sjangeren.

Endre Hoff - bassgitar
Endre Hoff har variert bakgrunn, og har spilt i bass i en rekke bandkonstellasjoner. Høsten 2013 flyttet han til Liverpool for å studere musikk ved LIPA. Nå bosatt i Oslo og spiller bass for artister som Biru Baby, Surfalot, Kajander.

Billetter kr. 200

Forhåndsbestilling:
post@lillehammerbryggeri.no/ 95019108

Hva skjer

les mer

Lørdag 20. januar kl. 19.00

Velkommen til en kveld
med Bache-Gabrielsen Norge
Kr. 400 pr. person inkl. foredrag og seks smaksprøver

Lørdag 27. januar kl. 1500

Knut Eides Blues Explosion på Eftasbluesen
Inngang kr. 200

Lørdag 10. februar kl. 15.00

Jan Arild Sørnes på Eftasbluesen
Inngang kr. 200

Lørdag 16. mars kl. 21.00

The Irish Vikings - vi feirer St.Patrick's Day.
Inngang kr. 200

Palmelørdag 24 mars kl. 16.00

I tradisjonens tro blir det blues på palmelørdag
Inngang kr. 200

Fredag 13. april kl. 22.00

Reidar Larsen - mr.Blues til Bryggeriet
Inngang kr. 300