Lillehammer Bryggeri

Om øl

Øl, alkoholholdig drikk gjæret på korn, fantes allerede i Babylonia for 6000 år siden. Øl var en rettighet for alle, og den som tok betalt for denne drikken, fikk streng straff, som regel drukning. Senere fulgte drikken med menneskene vestover. I Egypt var brygging av øl stor industri for 4 000 år siden. Under farao Ramses fikk tempelherrene - sjefene for pyramidene - opp til 10 000 hektoliter øl hvert år som delvis betaling. Ølet ble delt ut til alle som arbeidet under dem.
På 1100- tallet fikk vi landskapslovene, den mest kjente, Gulatingsloven, ga blant annet påbud om å brygge øl til jul og andre høytider.

Humle ble første gang brukt som tilsetning i øl av tsjekkiske munker på 800-tallet, og det vi i dag kjenner som pils, ble født der - i byen Plzen i 1842. Øl brygget før den tid, var ganske annerledes enn det vi er vant til i våre dager.

Norges første bryggeri ble anlagt i Kristiania i 1812 (Youngs, senere Schous bryggeri). Lillehammer fikk bryggeri allerede i 1852.
I 2006 gjenoppstod altså produksjonen i vår egen by, i form av et kvalitetsbevisst mikrobryggeri. Utstyret er topp moderne, råvarene de aller beste og gode gamle tradisjoner ivaretatt.

Hva skjer

les mer

Lørdag 20. januar kl. 19.00

Velkommen til en kveld
med Bache-Gabrielsen Norge
Kr. 400 pr. person inkl. foredrag og seks smaksprøver

Lørdag 27. januar kl. 1500

Knut Eides Blues Explosion på Eftasbluesen
Inngang kr. 200

Lørdag 10. februar kl. 15.00

Jan Arild Sørnes på Eftasbluesen
Inngang kr. 200

Lørdag 16. mars kl. 21.00

The Irish Vikings - vi feirer St.Patrick's Day.
Inngang kr. 200

Palmelørdag 24 mars kl. 16.00

I tradisjonens tro blir det blues på palmelørdag
Inngang kr. 200

Fredag 13. april kl. 22.00

Reidar Larsen - mr.Blues til Bryggeriet
Inngang kr. 300