Lillehammer Bryggeri

Om øl

Øl, alkoholholdig drikk gjæret på korn, fantes allerede i Babylonia for 6000 år siden. Øl var en rettighet for alle, og den som tok betalt for denne drikken, fikk streng straff, som regel drukning. Senere fulgte drikken med menneskene vestover. I Egypt var brygging av øl stor industri for 4 000 år siden. Under farao Ramses fikk tempelherrene - sjefene for pyramidene - opp til 10 000 hektoliter øl hvert år som delvis betaling. Ølet ble delt ut til alle som arbeidet under dem.
På 1100- tallet fikk vi landskapslovene, den mest kjente, Gulatingsloven, ga blant annet påbud om å brygge øl til jul og andre høytider.

Humle ble første gang brukt som tilsetning i øl av tsjekkiske munker på 800-tallet, og det vi i dag kjenner som pils, ble født der - i byen Plzen i 1842. Øl brygget før den tid, var ganske annerledes enn det vi er vant til i våre dager.

Norges første bryggeri ble anlagt i Kristiania i 1812 (Youngs, senere Schous bryggeri). Lillehammer fikk bryggeri allerede i 1852.
I 2006 gjenoppstod altså produksjonen i vår egen by, i form av et kvalitetsbevisst mikrobryggeri. Utstyret er topp moderne, råvarene de aller beste og gode gamle tradisjoner ivaretatt.

Hva skjer

les mer

Lørdag 24. juni kl. 15.00

Marith Endresen feat. Kreegah Bundolo Band på Eftasbluesen
Inngang kr. 100.

Lørdag 8.juli kl. 15.00

Bryggerigangen på Eftasbluesen.
Inngang kr. 100

Lørdag 19. august kl. 15.00

T-Bear & The Dukes of Rhythm på Eftasbluesen
Inngang kr. 100,00

Lørdag 02. September

Stein Stokke & The Engine på Eftasbluesen.
Inngang kr. 100

Lørdag 09. september kl. 1500

BokkeReidars Bluesband på Eftasbluesen Kl. 15:00
Inngang kr. 100

Fredag 24. november kl. 22.00

Lisa Lystam Family Band
Inngang kr. 200

Tirsdag 26. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2017 2. juledag - Erik Harstad & So What
Inngang kr. 200,00