Lillehammer Bryggeri

Tanta til Josefine - Veronica Akselsen

Veronica Akselsen, akkompagnert av gitaristen Karl Fritjof Johansen ga publikum en stor opplevelse. Veronica Akselsen formidler sin kultur og sin sangtradisjon på en inderlig, overbevisende måte. Innholdet i de episke sangene vedrører fundamentale menneskelige erfaringer og de sosiale omgivelser menneskene befinner seg i. Dette er kjernen i Veronica Akselsens kunstneriske prosjekt. Hun forteller, hun deler sine erfaringer, hun synger ut fortellingene og river publikum med i sterke tolkninger. Slik utøver hun sin kultur på samme tid om hun inkluderer publikum i den. Meg minner stemmen hennes om portugisisk fado og spansk flamenko og blir et perfekt redskap i formidlingen av hennes tradisjonsrepertoar. Dette er Veronica Akselsens egenart.

Tenkte jeg at grandprixlåten var et sidespor da jeg satt i salen og hørte henne? Tenkte jeg at stemmen hennes ikke helt kom til sin rett der – i forhold til tekst – i forhold til melodi? Jeg har i alle fall tenkt etterpå at Veronica Akselsen har et kunstprosjekt jeg skulle ønske at hun fikk anledning til å utvikle videre. Sangarven er der, stemmekvalitet, musikalitet, temperament og evne til å løfte den ut har hun – det kan vi underskrive på som hørte henne den 12. mars på Tanta til Josefine i Lillehammer: Veronica Akselsen viste oss en flik av tatersangskatten og vi vil gjerne høre mye mer! Det ble en visekonsert  som folk ennå snakker om.

Torunn Eriksen 17.04.09

Bilder fra arrangementet 12. mars 2009

Klikk på et av bildene nedenfor for å starte bildefremviseren. Deretter kan du bla deg fremover eller bakover gjennom bildene ved klikke på henholdsvis høyre eller venstre side av bildet som vises.


Hva skjer

les mer

Fredag 23. februar kl. 21.00

The BigBlue
Inngang kr. 200

Lørdag 10. mars kl. 15.00

Palle Wagnberg Trio på Eftasbluesen
Inngang kr. 200

Fredag 16. mars kl. 21.00

The Irish Vikings - vi feirer St.Patrick's Day.
Inngang kr. 200

Palmelørdag 24 mars kl. 14.30 - 16.30

NB! Endring på vår tradisjonelle Palmeblues!
Konserten legges til "Blues på by'n" som er en del av Lillehammer Bluesweekend.
Fri inngang

Fredag 13. april kl. 22.00

Reidar Larsen - mr.Blues til Bryggeriet
Inngang kr. 300

Lørdag 19. mai kl. 15.00

Amund Maarud på Eftasbluesen
Inngang. kr 200

Lørdag 02. juni kl. 15.00

Powersection på Eftasbluesen - utescena
Inngang kr. 200,-