Lillehammer Bryggeri

Tanta til Josefine - Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Jørn Simen Øverli.

Det ble en storartet kveld i Mikrobryggeriet den 12. februar med Lars Klevstrand, Kari Svendsen og Jørn Simen Øverli. De ga alt og publikum fikk møte dem enkeltvis og sammen, både som dyktige sangere og musikere og som fortellere. Går det an å kommunisere bedre med sitt publikum? Ledig, kunnskapsrikt og humoristisk skapte de et fellesskap og en kveld vi vil huske. Det er herlig å oppleve musikere som utøver yrket sitt med kjærlighet og glede. Det var Brecht, det var Prøysen og Vysotskij, det var Arnljot Eggen, Finn Ludt, Evert Taube, Erik Bye og mye mer. Tekstene, musikken og stemmene og instrumentene som formidlet uttrykket, erobret rommet og steg nå og da til taket som allsang. Ekte, rått, mildt og varmt. Vi fikk oppleve realiteten, som Gudbrandsdølen Dagningen skrev så fint dagen etter: ” Visesangen er ikke død. Den har bare tatt noen avstikkere og av og til kledd seg om”.

Nei, verken visa eller visesangen er død. Vi skjønte det. Sanger, tekster og melodier lever i hjertene våre, bobler opp, kommer til syne og lar seg høre som felles kulturell arv når det byr seg en sjangs, som for eksempel denne kvelden. Vi kunne ikke bare høre Pengegaloppen, men måtte synge med i den. Vi kunne ikke bare lytte til Brunkebekken, men måtte slippe den løs igjen, selv. Det var en kollektiv fryd. Ut fra opplevelser en slik kveld, må vi tro at det nok ganske sikkert vokser fram nye visevers blant oss.

Klevstrand, Svendsen og Øverli demonstrerte sin egen påstand, nemlig at viser er vettuge tekster til gode melodier. Jeg legger til at vettuge tekster også rører ved vårt kollektive hjerte. Derfor var det enten dørgende stille i salen den kvelden, eller felles sang av full hals, ikke fra tekst på papir, men fra hukommelsen.

Troikaen fra visescena Josefine i Oslo, hadde med gave og gratulasjoner til Lillehammers nye visescene Tanta til Josefine.  ” Alle vise hjerter gleder seg, sa de, og velkommen i familien”. Vi takker gladelig for det; og nevner at ønsket fra Lillehammer nå, fra alle, inkludert publikum, er at de tre kommer igjen, gjerne hver for seg, hvor de kan gå mer inn i eget repertoar. 

Mens vi venter har vi mer visesang å glede oss over.
Neste ut på Tanta til Josefine, 12. mars 2009, er VERONICA AKSELSEN, ung og fremadstormende sangtalent. Taterviser, pop, religiøse sanger og litt Grand Prix. Hun har med seg KARL FRITJOF JOHANSEN på gitar.

Torunn Eriksen

Bilder fra arrangementet 12 februar 2009

Klikk på et av bildene nedenfor for å starte bildefremviseren. Deretter kan du bla deg fremover eller bakover gjennom bildene ved klikke på henholdsvis høyre eller venstre side av bildet som vises.


Hva skjer

les mer

Fredag 23. februar kl. 21.00

The BigBlue
Inngang kr. 200

Lørdag 10. mars kl. 15.00

Palle Wagnberg Trio på Eftasbluesen
Inngang kr. 200

Fredag 16. mars kl. 21.00

The Irish Vikings - vi feirer St.Patrick's Day.
Inngang kr. 200

Palmelørdag 24 mars kl. 14.30 - 16.30

NB! Endring på vår tradisjonelle Palmeblues!
Konserten legges til "Blues på by'n" som er en del av Lillehammer Bluesweekend.
Fri inngang

Fredag 13. april kl. 22.00

Reidar Larsen - mr.Blues til Bryggeriet
Inngang kr. 300

Lørdag 19. mai kl. 15.00

Amund Maarud på Eftasbluesen
Inngang. kr 200

Lørdag 02. juni kl. 15.00

Powersection på Eftasbluesen - utescena
Inngang kr. 200,-